Business Contact Facebook Twitter

Zweedse onderhandelexpert Lars-Johan Åge biedt ultieme happy-happyuitkomst

Auteur Lars-Johan Åge, onderhandel-expert en auteur van De happy-happymethode, leert je hoe je ervoor zorgt dat mensen wél openstaan voor je ideeën en hoe je samen tot een succesvol resultaat komt. Want herken je dat frustrerende gevoel dat er te weinig gedaan wordt met jouw goede ideeën, plannen en voorstellen, omdat het onvoldoende lukt anderen te overtuigen van het belang ervan?

 

 

 

 

De succesfactoren bestaan uit vijf stappen en vormen de inhoud van het boek De happy-happymethode. Niet win-win, maar happy-happy. Volgens Lars-Johan kun je door het volgen van de stappen ervoor zorgen dat je gezamenlijk een weg vooruit vindt met juist die personen die een andere kijk op een situatie hebben, op een manier die alle betrokkenen tevreden stemt. De happy-happymethode is een manier van leven die iedereen gelukkig maakt.

 

Stap 1: Positief gevoel!
Het is een stuk gemakkelijker om met anderen tot overeenstemming te komen als we in een goed humeur zijn. Dat geldt voor iedereen, ook voor degene met wie je overeenstemming moet bereiken.


Stap 2: Denk na!

Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent, zodat je weet wat belangrijk is voor jou en misschien ook voor de persoon met wie je tot overeenstemming moet komen. Denk ook na over alternatieven.


Stap 3: Optimaliseer de relatie!
Creëer een goed contact door nieuwsgierigheid en begrip te tonen.


Stap 4: Zeg het juiste!

Vermijd handjeklap, voer het gesprek op een constructieve manier.


Stap 5: Zorg dat je een plan B hebt!

Dat is noodzakelijk voor het geval je in een situatie belandt waarin je merkt dat jullie niet verder komen.

 

Lars-Johan Åge is hoogleraar aan de Stockholm School of Economics en een van Zwedens populairste sprekers. Zijn specialisatie is onderhandelen; hij werkt samen met de Zweedse politie en internationale organisaties, zoals het FBI-onderhandelteam.

 

Meer lezen van het boek, of meer informatie over het boek? Kijk dan hier.