Business Contact Facebook Twitter

Work-out voor je brein

Heb je ook wel eens het gevoel dat je meer uit je brein zou moeten halen dan je doet? Door de drukte en de vele indrukken die dagelijks op je afkomen raak je overprikkeld en afgestompt. Je vergeet dingen, ziet belangrijke zaken over het hoofd en hebt moeite je te concentreren. Gelukkig is ons brein heel goed te trainen. De volgende oefening helpt je om je helderder en meer gefocust te voelen.

Instructie

De tabel hieronder bevat vijf rijen en vijf kolommen. In de vakjes zijn willekeurig de getallen 1 tot en met 25 geplaatst. Je taak is om de getallen te vinden in de juiste volgorde. Let op: ga niet met je ogen van het ene vakje naar het andere en zeg de getallen niet hardop of in jezelf. Richt je blik op het midden van de tabel en gebruik alleen je perifere zicht om de getallen te zoeken. Dat zal aanvankelijk lastig zijn, maar geef niet op. Later zal deze vaardigheid je helpen bij allerlei activiteiten, van observatie tot snellezen.

Herhaal deze oefening regelmatig. In de loop van de tijd zul je leren de tabel te visualiseren in je hoofd. Met de nodige training zul je de oefening in 12 à 15 seconden kunnen voltooien.

Deze work-out voor je brein is een voorproefje uit het leukste boek van deze zomer: het Vakantieboek voor professionals en managers. Verspreid door het vakantieboek staan negen van deze oefeningen. De work-outs voor je brein zijn afkomstig uit het boek Breinbootcamp van Denis Bukin.