Business Contact Facebook Twitter

Meesters in Management 11: Pacelle van Goethem

Naam: Pacelle van Goethem

Woonplaats: Haarlem

Eerdere baan: Wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van spraak- taal en stempathologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Verdienste: Pacelle van Goethem is de Nederlandse autoriteit op het gebied van overtuigen, stem en invloed. Ze traint de top van politiek en bedrijfsleven en ontwikkelde een methode om je persoonlijke overtuigingskracht direct te vergroten en je de fijne kneepjes van overtuigen eigen te maken.

Motivatie: ‘Mij viel op dat vaak juist de aardige mensen, de hoffelijke, integere mensen en de intelligente en genuanceerde denkers hun plannen niet over het voetlicht krijgen of het momentum missen. Die wilde ik helpen. En ik wilde het begrijpen: wat maakt nou dat we sommige mensen volgen?’

 

Hét Nederlandse standaardwerk over overtuigen

Overtuigen lijkt pure magie, maar wordt in IJs verkopen aan eskimo’s (2008, herziene druk in 2012) feilloos ontrafeld. Pacelle van Goethem biedt in deze everseller inzicht in de psychologie van overtuigen gebaseerd op hersenonderzoek en haar voortdurende onderzoek naar de best practices.

 

Kenmerkende uitspraak: ‘Overtuigen is net als verliefdheid. Je kunt er je best voor doen, maar de ander bepaalt je succes. Je kunt flirten en je haar kammen, maar de ander valt wel of niet voor je. Zo kun je ook gelijk hebben en goede argumenten hebben, maar de ander vindt je overtuigend of niet. Overtuigen is dus geen werkwoord, eerder een gunst

Filmpje: Wil je weten hoe je altijd gelijk kunt krijgen in een vergadering? Bekijk dan dit filmpje.

 

 

Wat je misschien nog niet wist: Pacelle van Goethem heeft inmiddels ook succes over de Nederlandse grenzen heen. Dit jaar verscheen haar boek daarom in een Engelse vertaling als True persuasion.

 

In ‘Meesters in Management’ zetten we achttien van onze invloedrijke schrijvers in de schijnwerpers, die al vele jaren lang mensen inspireren met hun werk. Dit is het elfde deel in deze reeks.