Business Contact Facebook Twitter

Uitgeverij Business Contact koopt Nederlandse vertaalrechten 'Cultures of Growth'

Middels een pre-empt heeft Uitgeverij Business Contact via literair agent Paul Sebes van Sebes & Bisseling de Nederlandse vertaalrechten bemachtigd voor ‘Cultures of Growt. Het is het eerste boek van de prijswinnende professor Mary C. Murphy, de rijzende ster op het gebied van mindset, diversiteit en sociale identiteit.

In dit boek over groeimindset, dat in 2022 zal verschijnen, legt ze de missing link tussen persoonlijke ontwikkeling en organisatiecultuur die grote impact zal hebben op hoe we (samen)werken.

Uitgever Sandra Wouters: ‘Dit boek heeft alles in zich om een nieuw standaardwerk te worden in de traditie van andere door Business Contact uitgegeven boeken, zoals ‘Ons feilbare denken’ van Daniel Kahneman en ‘Begin met het Waarom’ van Simon Sinek. Het geeft antwoord op de volgende vraag: hoe komt het dat sommige mensen en organisaties in dezelfde lastige omstandigheden veel innovatiever, veerkrachtiger, leergieriger en inclusiever zijn? Een boek gegrond in de wetenschap, met in de praktijk toepasbare adviezen die het verschil kunnen maken voor vele mensen.’

Mary C. Murphy is verbonden aan de Indiana University, Stanford University en het Mind and Identity in Context Lab. Ze werkt samen met Carol Dweck, die het voorwoord zal schrijven, wiens baanbrekende gedachtegoed over mindset aan de basis staat van Murphy’s onderzoek naar groeimindset in teams en organisaties.

In de VS werd ‘Cultures of Growth’ op proposal verkocht aan Simon & Schuster met een voorschot van zeven cijfers. In Brazilië werd het aan Sextante verkocht met het hoogste voorschot sinds tijden, en er zijn nu biedingen in Italië, Spanje, Taiwan en China. De verwachting is dat het voorjaar 2022 zal verschijnen.