Business Contact Facebook Twitter

Meesters in management 1: Stephen Covey

Naam: Stephen Covey

Geboortejaar: 1932-2012

Woonplaats: Provo (Utah)

Opleiding: Bachelor of Science, MBA, Doctor of Religious Education

Eerdere baan: professor aan de Jon M. Huntsman School of Business, onderdeel van Utah State University

Verdienste: Stephen Covey was en is de meest invloedrijke managementdenker ter wereld en de grootmeester van de persoonlijke ontwikkeling. Hij was een van de eersten die over de manager als mens begon te schrijven. Dat was tot die tijd not done. Het draaide bij management tot dan toe om processen, systemen en technieken. Van zijn boeken zijn wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren verkocht. Zijn beroemde boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap werd in 38 talen vertaald en is nog steeds wereldwijd een inspiratiebron voor vele mensen.

 

Belangrijkste boek
De zeven eigenschappen van effectief leiderschap (eerste druk, 1993). De klassieker van Covey, waarin hij ons leert hoe we de regie over ons eigen leven kunnen nemen, en hoe we de kwaliteit van ons persoonlijk leven, diensten en organisaties kunnen verbeteren.

 

Citaat: *’De meeste mensen besteden te veel tijd aan urgente zaken en niet aan belangrijke zaken.’

 

Aan de slag!
Werkboek De zeven eigenschappen (2016). Leer de zeven eigenschappen toe te passen in jouw leven.
Ontwerp je persoonlijke missie (oktober 2018). Met behulp van praktische oefeningen en opdrachten een persoonlijke missie ontwikkelen, en meer inzicht krijgen in wat jou drijft.
– Bekijk hier Covey-leeswijzer om te zien welk boek het beste bij jouw doelen past.
– Voor workshops en trainingen kun je terecht bij FranklinCovey Benelux.

 

Kenmerkende uitspraak: ‘De sleutel tot de mogelijkheid om te veranderen, is een onveranderlijk gevoel over wie je bent, waar je naar toe gaat en wat je belangrijk vindt.’

Filmpje: Ben Tiggelaar over Stephen Covey tijdens zijn seminar ‘MBA in één dag’. Hij schreef samen met Jan Kuipers van FranklinCovey Benelux, een populaire introductie op het werk van Covey (De kleine Covey).

Wat je misschien nog niet wist: Rapper Ali B is een grote fan van Covey en heeft De zeven eigenschappen van effectief leiderschap verslonden. Bij De Wereld Draait Door vertelde hij hoe dit boek zijn leven veranderd heeft. Toen Covey in Nederland was voor een lezing, ging hij in gesprek met Ali B en uiteindelijk eindigde Ali rappend op het podium. Bekijk hier het filmpje hiervan.

Citaat (2): * Begin met het einde in gedachten.*

In ‘Meesters in Management’ zetten we achttien van onze invloedrijke schrijvers in de schijnwerpers, die al vele jaren lang mensen inspireren met hun werk. Dit is het eerste deel in deze reeks..