Business Contact Facebook Twitter

Meesters in management 2: Simon Sinek

Naam: Simon Sinek

Geboortejaar: 1973

Woonplaats: New York

Opleiding: culturele antropologie aan Brandeis University

Eerdere baan: diverse functies bij Euro RSCG and Ogilvy & Mather

Motivatie: Simon Sinek formuleerde uiteraard ook zijn eigen ‘waarom’, dat is het inspireren van mensen om te doen wat ze inspireert, zodat we samen de wereld kunnen verbeteren.

Citaat: ‘Mensen kopen niet wat je doet, ze kopen waarom je het doet.’

Verdienste: Simon Sinek weet in deze onzekere tijden, waarin we soms onze grip en gevoel van controle kwijt zijn, ons weer terug te brengen naar de oh zo belangrijke basis: waarom doe ik wat ik doe, wat is mijn betekenis, waaraan wil ik bouwen?

 

Bibliografie

Begin met het waarom (2012). Dé klassieker van Simon Sinek. Leer met behulp van de Gouden Cirkel – eerst het Waarom, dan pas het Wat en Hoe – om beter en authentieker leiding te geven en je omgeving te inspireren.
Een voor allen, allen voor een (2014). Dit boek laat iedere (beginnende) leider en ondernemer zien hoe je een veilige werkomgeving kunt creëren waar mensen optimaal kunnen samenwerken en functioneren.
Samen is beter (2016). In dit hartverwarmende en rijkelijk geïllustreerd verhaal vertelt Sinek dat voldoening pas komt als we leven met een doel, maar vooral dat we de reis het beste kunnen afleggen met mensen die we vertrouwen.
Vind je waarom (2017). Een heldere en praktische gids om Sineks waardevolle inzichten daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

 

TED-ster: Zijn TED-talk ‘How great leaders inspire action’ uit 2009 leidde niet alleen tot zijn bekendheid, maar behoort zelfs tot de top 3 best bekeken TED-filmpjes aller tijden. Het is meer dan 39 miljoen keer bekeken en is ondertiteld in 46 talen. Hier brengt hij de ideeën voor het eerst naar voren, die hij later uitwerkte in zijn bestseller Begin met het waarom.

 

Kenmerkende uitspraak: ‘Al mijn werk is autobiografisch. Het is een zoektocht naar wie we zijn en waarom we doen wat we doen, waarom ik doe wat ik doe. Wat is de moraal van het verhaal? Wat werkt en wat niet?’

 

Binnenkort verwacht (dec. ’18): nieuw boek van Simon Sinek!

Het oneindige Spel. 
In het bedrijfsleven wordt ter inspiratie regelmatig naar de sport gekeken. Maar het runnen van een bedrijf of simpelweg je werk goed doen is een stuk ingewikkelder dan bijvoorbeeld voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde. Hoe blijf je de concurrentie voor in een spel zonder einde? Wat zijn de spelregels? Aan de hand van vele voorbeelden zal Sinek laten zien hoe leiders sterke organisaties weten te creëren die iedere storm kunnen trotseren.

 

 

Wat je misschien nog niet wist: Sinek is een populair en veelgevraagd spreker, maar toch is het Nicole Lier van ManagementPlezier gelukt om hem naar Nederland te laten halen. In 2016 sprak hij voor negenhonderd man in het uitverkochte zaal Zwolse theater De Spiegel met Jitske Kramer als host. Lees en bekijk hier het verslag van die geweldige dag.

 

In ‘Meesters in Management’ zetten we achttien van onze invloedrijke schrijvers in de schijnwerpers, die al vele jaren lang mensen inspireren met hun werk. Dit is het tweede deel in deze reeks.