Business Contact Facebook Twitter

Meesters in Management 9: Jan van Setten

Naam: Jan van Setten

Woonplaats: Doorn

Opleiding: MBA (Master of Business Administration)

Eerste baan: Je zou het niet zeggen, maar Jan van Setten is ooit begonnen als accountant bij Moret en Limperg (tegenwoordig Ernst & Young / EY).

Verdienste: Door zijn kenmerkende humoristische, maar ook confronterende stijl weet Jan van Setten te boeien en toch tot de kern van de zaak door te dringen. Hij heeft ons laten zien wat we allemaal kunnen doen om het werkende leven leuker en beter te maken.

De mentale natuurwetten die gelden bij (samen)werken weet hij verwarrend eenvoudig over te brengen.

 

Belangrijkste boeken
  
De klantenfluisteraar (2011). Hoe je klanten voor je kunt winnen door niet te doen wat de klant vraagt, maar wat hij nodig heeft.
Hoe krijg ik ze zover? (2010). Hoe je je medewerkers met glashelder management door de verschillende fases van gedragsverandering heen krijgt.

 

Kenmerkend citaat: ‘Een van de sterkste wapens bij veranderprocessen is de manier waarop je communiceert. Hoe inspirerend ben jij? Hoe helder durf je te zijn? Geloof je zelf wat je zegt? Hoe bewust ben je van welgemeende angsten en zorgen van anderen? Stop met je ergeren aan weerstand! Het is een onlosmakelijk natuurverschijnsel, verbonden aan de groei van mensen, dus ook aan de ontwikkeling van jezelf en je medewerkers. Je kunt aan een ander zien hoe je écht communiceert.’

 

Filmpje: Hoe onderneem je nou echt klantgericht? Vijf lessen van Jan van Setten.

 

Waardering: Van Setten is een van de hoogst gewaardeerde experts op het gebied van gedragsverandering, leiderschap en klantgerichtheid. Hoe krijg ik ze zover? stond op de shortlist voor Managementboek van het Jaar. De klantenfluisteraar behoort tot de best beoordeelde seminars van DenkProducties. Verder is hij meermaals verkozen tot best gewaardeerde spreker op de Week van de Ondernemer.

 

In ‘Meesters in Management’ zetten we achttien van onze invloedrijke schrijvers in de schijnwerpers, die al vele jaren lang mensen inspireren met hun werk. Dit is het negende deel in deze reeks.