Business Contact Facebook Twitter

Samen aan je netwerk bouwen

Wil je je netwerk uitbreiden? Weet dan dat traditionele netwerkevents niet zoveel zin hebben. Op zulke bijeenkomsten ontmoet je vooral mensen met dezelfde interesses en achtergrond als jijzelf, maar daarmee vergroot je de kwaliteit van je netwerk niet, schrijft hoogleraar en netwerkexpert David Burkus in zijn boek Vriend van een vriend.

Hoe wel? Door activiteiten te ondernemen met andere mensen, het liefst totaal niet werkgerelateerd. De kans dat je tijdens vrijwilligerswerk in het buurthuis, een cursus basketbal of een workshop Nepalees koken mensen uit een heel ander werkveld treft is groot.

Activiteiten die veel kansen bieden op het opbouwen van sterke relaties hebben drie dingen gemeen:

  > ze wekken veel passie op;

  > ze vragen om samenwerking;

  > er moet iets op het spel staan.

Als je beiden beginner bent in de activiteit, schept dat helemaal snel een band. Samen ploeteren voelt immers een stuk prettiger dan in je eentje. En wie weet is je buddy wel heel deskundig op een gebied waar jij expertise op zoekt.
 

Dit fragment is een voorproefje uit het leukste boek van deze zomer: het Vakantieboek voor professionals en managers, en is gebaseerd op het boek Vriend van een vriend van David Burkus