Business Contact Facebook Twitter

Online editie van 'Communicatie & Change' met o.a. Anne Kloosterboer, Jitske Kramer en Patrick van Veen

Van 12 t/m 16 april vindt het online event ‘Communicatie & Change’ van Adformatie plaats. Experts op het gebied van communicatie en gedrag nemen je mee in 5 thema’s die van belang zijn bij verandercommunicatie: Change & Strategie, Organisatie, Psychologie, Team en Gedrag.

Elke dag kun je van 09.30 tot 11.00 tips, praktische handvatten en waardevolle inzichten opdoen waarmee je verandering in gang zet en kan leiden.

Jitske Kramer, auteur van Normaal is anders! , Patrick van Veen, auteur van Verliefd op je klant en Help mijn baas is een aap! en Anne Kloosterboer, auteur van De notenkraker (verschijnt in mei dit jaar), zijn te gast bij deze online editie.

Over het programmaonderdeel van Anne Kloosterboer:

In tijden van disruptie is het cruciaal om verandering juist te managen. Maar de kans op mislukking blijft ontzettend hoog. Goed in staat zijn veranderingen door te voeren is een belangrijke verantwoordelijkheidEen verantwoordelijkheid die in de dagelijkse praktijk vraagt om het kraken van lastige dilemma’s.  

  • Welke stap kun je zetten wanneer de strategie-implementatie stokt in de middenlaag van de organisatie?
  •  Of hoe voorkom je dat, net wanneer je denkt het veranderingstraject afgerond te hebben, mensen weer teruggrijpen naar het oude?

 

Over het programmaonderdeel van Patrick van Veen:

Bioloog Patrick van Veen stelt het sociaal oergedrag centraal, oftewel de apenstreken die we op de werkvloer vertonen. Rondom verschillende thema´s gaat hij in op de vraag waarom we bepaald gedrag vertonen of waarom problemen ontstaan. Hij gebruikt hierbij het gedrag van apen als voorbeeld. Zij hebben immers geen last van schaamte, rationele benaderingen, cultuur of verhullende kleding. Zij kunnen ons een perfect kader bieden waarbinnen we onze problemen aan een onderzoek kunnen onderwerpen.

Over het programmaonderdeel van Jitske Kramer: 

Sterke tribes hebben goed en eerlijk geregeld wie mag meedoen, meepraten en meebeslissen. In deze lezing wordt inzichtelijk hoe culturen, tribes, zich vormen in interactie en besluitvorming. En wat de rol van leiders hierin is. En hoe tribale guilty pleasures in de weg kunnen staan bij het vormen van open culturen. Hoe kunnen we naar de verschillende perspectieven luisteren, en tegelijkertijd daadkrachtig handelen en een koers uitzetten. Dit vraagt inclusief leiderschap met power én love. Kampvuren met wezenlijke gesprekken, met aandacht voor dialoog en debat, voor harmonie en conflict. Je mag het ook agile leiderschap noemen. 

 

Kijk voor meer informatie over het programma of voor tickets, hier.