Business Contact Facebook Twitter

Nieuwe podcast: Sophie & Coco naar het einde van de loonkloof

Vrouwen verdienen nog steeds veel minder geld dan mannen, ook als ze hetzelfde werk doen. In een werkend leven telt het verschil gemiddeld op tot €300.000. En dat terwijl gelijke beloning een grondrecht is. Tijd voor actie! Sophie van Gool, auteur van het boek Waarom vrouwen minder verdienen, en Coco van Beveren nemen je mee in hun strijd tegen de loonkloof in de podcastserie Sophie & Coco naar het einde van de loonkloof. Hiervoor gaan ze onder meer op reis naar IJsland om meer te weten te komen over de grote vrouwenstaking in 1975. Dinsdag 1 november zijn de eerste twee afleveringen te beluisteren in je favoriete podcastapp.

In deze podcast onderzoeken Sophie en Coco hoe het gesteld is met de loonkloof in Nederland en hoe het komt dat deze nog steeds niet is opgelost. Ook hoor je meer over de nationale campagne Ik Verdien Meer en hun actie op Equal Pay Day, maandag 14 november. Vanaf die dag werken vrouwen feitelijk de rest van het jaar voor niets. Sophie van Gool: ‘Met onze podcast en de actie willen we zoveel mogelijk mensen bewust maken van de loonkloof en bewegen daar iets aan te doen. Een flinke opgave. Want de loonkloof dichten, hoe doe je dat?’ Coco van Beveren: ‘We willen niet alleen de problemen benoemen, maar ons ook richten op oplossingen. Die loonkloof moet dicht!’

IJsland als lichtend voorbeeld?

Het beeld van Nederland als land waarin iedereen gelijke kansen heeft en alles goed geregeld is, komt niet overeen met de werkelijkheid. Hoe kunnen we Nederland in actie krijgen?

Sophie en Coco reizen naar IJsland om uit te zoeken of we kunnen we leren van dit zogenoemde walhalla van gelijkheid tussen man en vrouw. Hoe zat het met de vrouwen die daar in 1975 een dag massaal gingen staken en het hele land platlegden?

Sophie & Coco naar het einde van de loonkloof is een vijfdelige podcastserie. Een productie van VBK Audiolab en Business Contact in samenwerking met Audiohuis.

Beluister hier de trailer:

Wil je graag op de hoogte blijven van de podcast? Abonneren kan hier, dan krijg je een seintje wanneer er een nieuwe aflevering klaarstaat.

Voor meer informatie, het aanvragen van een interview of een recensie-exemplaar van het boek, neem contact op met:

Femke Bilderbeek, uitgeverij Business Contact

0610922559 / fbilderbeek@atlascontact.nl