Business Contact Facebook Twitter

Live meekijken: Sander Heijne & Hendrik Noten over 'Fantoomgroei' in De Balie

We zijn winst gaan verwarren met waarde, schrijven Sander Heijne en Hendrik Noten in ‘Fantoomgroei’: Waarom we steeds harder werken voor steeds minder. In de loop der jaren hebben we onze economie zo ingericht dat ons land rijker is dan ooit, en toch bijna niemand dat zo ervaart. Hoe kunnen we dat veranderen? Op dinsdag 6 oktober zijn de auteurs in het programma bij  De Balie live (en online) te zien. In dit programma laten ze zien hoe het zo ver heeft kunnen komen, en zoeken ze naar een nieuwe manier om de economie wél te laten werken voor iedereen. 

‘De economie groeit’ – wat betekent dat eigenlijk? Hoeveel waarde moeten we hechten aan economische groei als zelfs tweeverdieners met bovenmodale inkomens niet meer genoeg verdienen om zoiets elementairs als een woning te kunnen bemachtigen? Sander Heijne en Hendrik Noten laten zien dat bedrijven geen publieke taak meer hebben, de publieke sector langzaam afgebroken is, en dat regeringen daar actief beleid op hebben gevoerd in de afgelopen decennia. 

Corona gooide alles overhoop, maar als Heijne en Noten iets duidelijk maken in Fantoomgroei, is dat we ook niet meer terug moeten willen naar hoe het was. We moeten onze blik richten op hoe het zou moeten zijn. Daarover gaan ze deze avond in gesprek met sleutelfiguren uit politiek en bedrijfsleven.  En nodigen ze jou ook uit om mee te denken. In wat voor land willen we leven? Hoe gaan we dat bereiken? Waar lopen we tegenaan?

Uitverkocht? Houd de pagina van De Balie in de gaten voor vrijgekomen kaarten. Maar het programma is ook live te volgen, via deze pagina!