Business Contact Facebook Twitter

'Leren als een pro' genomineerd voor Brage Prize

Het boek Leren als een pro (in het Noors: Superhjernen) van Olav Schewe en Barbara Oakley is in Noorwegen genomineerd voor de Brage Prize in de categorie ‘Most useful book’.

De jury schrijft: ”… The book promises to help make the reader more efficient, to focus better and to improve memorization. The book keeps its promises, and is useful both for students and for anyone else no matter what they’re working on.”

 

 

 

Over Leren als een pro:

Kost het jou erg veel tijd om iets nieuws te leren? Begin je vol goede moed, maar lukt het je niet om vol te houden? Vertoon je uitstelgedrag of laat je jezelf voortdurend afleiden als je eigenlijk moet studeren? Dit boek vertelt je hoe het beter kan. Want of je nu scheikunde of Spaans wilt leren, karate of koken: leren is iets waar je beter in kunt worden. Het gaat erom dat je de juiste gereedschappen en technieken toevoegt aan je mentale gereedschapskist en je ervan bewust wordt welke je wanneer kunt inzetten om effectief te zijn. Olav Schewe en Barbara Oakley zijn experts op het gebied van leren en studietechnieken; bovendien weten ze uit eigen ervaring hoe frustrerend het kan zijn om iets te leren. In Leren als een pro geven ze je snelcursus om je leervaardigheid te vergroten, op basis van de recentste inzichten uit de psychologie en de hersenwetenschappen. Je leert wat je moet doen als je vastzit, hoe je zorgt voor focus, hoe je dingen onthoudt, hoe je jezelf motiveert en hoe je efficiënt teksten leest. Met de slimme technieken in dit boek wordt leren een heel stuk makkelijker – en leuker.