Business Contact Facebook Twitter

'Ons feilbare denken' - Kahneman leeswijzer

Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman, bekend van zijn wereldwijde en veelgeprezen bestseller Ons feilbare denken (Thinking, fast and slow) waarschuwt in nieuwe publicaties voor ruis bij het nemen van beslissingen en de verschillen in oordelen die identiek zouden moeten zijn.  Co-auteur Olivier Sibony werkt in zijn boek Storing deze inzichten uit op het gebied van strategische besluitvoming. Zijn missie: beter gebruikmaken van collectieve intelligentie in organisaties.

Daniel Kahneman is een van de invloedrijkste psychologen ter wereld. In 2002 kreeg hij de Nobelprijs voor de economie voor zijn onderzoek met Amos Tversky naar hoe mensen denken en beslissingen nemen. Zijn gedachtegoed heeft diepgaand effect gehad op vele terreinen, waaronder economie, geneeskunde en politiek.

Voor wie zich wel verdiepen in het gedachtegoed van Kahneman en het vakgebied gedragseconomie, maak gebruik van deze leeswijzer:

(klik om te vergroten)

Literatuurlijst:

 • naar betere beslissingen over gezondheid, geluk en welvaart

  ISBN 9789047008071
  Nuttige en praktische kennis voor leiders, managers, beleidsmakers, leraren en ouders om ervoor te zorgen dat de mensen onder hun hoede betere, gezondere, duurzamere keuzes maken.
  € 15,00
 • Hoe we de gedragseconomie uitvonden

  ISBN 9789047011620
  Nobelprijswinnaar Richard Thaler vertelt in ‘Misbehaving’ het verhaal van drie wetenschappers die in een gezamenlijke queeste de economie op haar kop zetten en vrienden werden voor het leven. Toen in de jaren zeventig economie als een harde wetenschap werd geprofileerd, rebelleerde een klein groepje wetenschappers hiertegen. Zij stelden dat er een belangrijk ding over het hoofd werd gezien in de economie: de mens. Thaler, Kahneman en Tversky legden de basis voor wat we nu de gedragseconomie...
  € 24,99
 • 9 denkfouten bij het nemen van strategische beslissingen

  ISBN 9789047014645
  In ‘Storing’ laat hoogleraar en oud-consultant Olivier Sibony zien dat zelfs de scherpste leidinggevenden desastreuze beslissingen kunnen nemen doordat ze ten prooi vallen aan denkfouten, waarom deze fouten keer op keer gemaakt worden, en hoe ze ingebakken zijn in de menselijke hersenen. Moet je als bedrijf met deze menselijke feilbaarheid leren leven en de risico’s incalculeren? Zeker niet, stelt Sibony. In ‘Storing’ combineert hij spraakmakende praktijkvoorbeelden...
  € 24,99
 • betere beslissingen en minder denkfouten

  ISBN 9789047011880
  We handelen minder rationeel dan we denken. Dankzij de praktische adviezen in dit boek kun je vooroordelen omzeilen, relevante argumenten tegen elkaar afwegen en gefundeerde besluiten nemen.
  € 14,99
 • ISBN 9789047009009
  Daniel Kahneman is een van de invloedrijkste psychologen ter wereld en ‘Ons feilbare denken’ is wereldwijd een bestseller.
  € 15,00
 • Thinking, fast and slow

  ISBN 9789047013044
  Een inmiddels moderne klassieker waarin wordt uitgelegd waarom we zo vaak verkeerde inschattingen maken. Met tips om deze valkuilen te vermijden en betere beslissingen te nemen.
  € 29,99