Business Contact Facebook Twitter

Meesters in Management 8: Menno Lanting

Naam: Menno Lanting

Geboortejaar: 1972

Woonplaats: Arnhem

Opleiding: management, economie en recht aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen

Eerdere baan: directeur business development & marketing bij leiderschapsinstituut De Baak

Missie: organisaties helpen om zich aan te passen aan de veranderende wereld door innovatief en wendbaar te blijven.

 

Belangrijkste boeken van Menno Lanting

    
De disruptieparadox (2017). Voor dit boek onderzocht Lanting het fenomeen disruptie, schetst de verborgen paradoxen en geeft 5 stappen naar echte innovatie.
– Olietankers en speedboten (2014). Lanting schetst een beeld van hoe de toekomst van innovatie, organisaties en werk eruitziet, aan de hand van gesprekken met honderd inspirerende professionals en ondernemers over de hele wereld.
– Connect! (2010). Het eerste boek dat de impact van sociale netwerken op organisaties en leiderschap signaleert en organisaties aanspoort om open, authentiek en verbonden te zijn.

 

Verdienste: Menno Lanting was een van de eersten in Nederland die grote veranderingen signaleerde op het gebied van digitale technologie en de grote impact die dat zou hebben op organisaties. Met zijn debuut Connect! won hij de felbegeerde prijs van Managementboek van het Jaar 2011. Hij bouwt aan een belangrijk oeuvre waarin hij nuchter blijft kijken naar technologische innovaties en hoe organisaties daarmee omgaan, met veel oog voor de kracht van individuele werknemers. Hij is een veelgevraagd spreker en geeft 200 lezingen en workshops per jaar.

Filmpje: een preview van zijn nieuwste boek De disruptieparadox.

Kenmerkend citaat: ‘Simpelweg bezig zijn met innovatie maakt je nog niet innovatief.’

 

Verschijnt binnenkort: Disruptie in de overheid

Lanting geeft in Disruptie in de overheid aan de hand van herkenbare voorbeelden en cases praktische handvatten en advies over hoe overheid zichzelf op grote en op kleine schaal kan vernieuwen. Zo maken onder andere virtual reality, de blockchain en kunstmatige intelligentie meer mogelijk dan we ons voor kunnen stellen. Verwacht: december 2018.

 

Wat je misschien nog niet wist: Menno Lanting is oprichter van topwithkids.com, een reisplatform met stijlvolle vakantieadressen over de hele wereld  die bijzonder geschikt zijn voor het hele gezin. Hiervoor heeft hij samen met zijn vrouw en twee dochters alle adressen persoonlijk bezocht, gefotografeerd en beoordeeld.

 

In ‘Meesters in Management’ zetten we achttien van onze invloedrijke schrijvers in de schijnwerpers, die al vele jaren lang mensen inspireren met hun werk. Dit is het achtste deel in deze reeks.