Business Contact Facebook Twitter

Krijg (weer) grip op je geld met ‘The happy financial’

Het AD kopte het woensdag groot: ‘Krijg (weer) grip op je geld!’. Want hoe houd je meer geld over op het eind van de maand? En kan je geld voor jou laten werken in plaats van andersom? Marjan Heemskerk geeft in haar boek The happy financial tips over hoe je overzicht kan krijgen in je financiën, en deelde die met het AD.

Tot een paar jaar geleden had Heemskerk zelf geen overzicht over haar financiën, terwijl ze wel als registeraccountant grote bedrijven over hun financiën adviseerde. Toen ze theezakjes van kantoor meenam om thuis iets anders te drinken dan water, besefte ze dat het roer om moest. Na een tijd kreeg Heemskerk weer grip op haar financiën en begon ze daar zelfs plezier in te krijgen. Ondertussen deelt ze haar ervaring en kennis al twee jaar als fulltime blogger en vlogger op haar website The Happy Financial.

Nu is er het boek, waarin ze je laat zien hoe je door een vijfstappenplan precies weet waar je geld heen gaat, hoe je lange-termijndoelstellingen opbouwt en hoe je erachter komt wat je écht nodig hebt door een back-to-basics-periode. Zo zegt ze: ‘Je blijft gemotiveerd door je langetermijndoelstellingen voor ogen te houden en periodiek naar je vorderingen te kijken. Vraag jezelf af: ‘waar stond ik toen, en waar sta ik nu?’ Dan weet je ook waar je het voor doet. En blijf je jezelf af en toe iets gunnen, zo houd je het voor jezelf en houd je het vol.’

De feestelijke boekpresentatie van The happy financial vindt plaats op vrijdag 18 oktober in Boekhandel Van Piere. Aanmelden kan, meer informatie over de presentatie vind je hier.

Meer lezen? Kijk voor de rest van het interview hier. Of download hier een fragment van het boek.