Business Contact Facebook Twitter

Meesters in Management 10: John Kotter

Naam: John Kotter

Geboortejaar: 1947

Woonplaats: Cambridge (Massachusetts, USA)

Opleiding: electrical engineering en management bij MIT en Business Administration aan de Harvard Business School

Verdienste: John Kotter is emeritus hoogleraar leiderschap aan de Harvard Business School en wordt gezien als dé expert in verandermanagement. Op op zijn drieëndertigste kreeg hij een vaste aanstelling en een volledig professoraat, waarmee hij een van de jongste mensen in de geschiedenis van Harvard was die een dergelijke eer te beurt viel. Hij ontving in 2009 een Lifetime Achievement Award voor zijn invloed op ‘learning and performance in organizations’.

Visie: Kotter raakte ervan overtuigd dat de snelheid van veranderingen alleen maar zou toenemen, terwijl tegelijkertijd 90 procent van de organisaties relevante veranderingen negeert. Hij voorzag dat omgaan met veranderingen een steeds belangrijkere vaardigheid werd voor alle mensen, niet alleen in de top van organisaties, maar in de hele organisatie.

De klassieker over verandermanagement

Onze ijsberg Smelt! (2006) laat zien hoe je als team of organisatie om kunt gaan met veranderingen en crisissituaties en zo nieuwe kansen kunt creëren. Leidraad is een parabel over de paniek die een kolonie van 286 pinguïns overvalt, als duidelijk wordt dat de gletsjer waarop ze leven op smelten staat.

 

Filmpje: Bekijk hier een illustratieve samenvatting van Onze ijsberg smelt!

 

Motivatie: 

‘Ons doel bij het schrijven van Onze ijsberg smelt!  was om gedrag te beïnvloeden via de kracht van goede verhalen – om zo veel mogelijk mensen en organisaties te leren hoe ze beter kunnen omgaan met verandering.

Er is veel meer actie nodig is van een bredere groep mensen – actie die weloverwogen is, vol toewijding en bezieling en ons allen helpt in een wereld waarin de veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen. Echte vooruitgang kan alleen kan worden bereikt door een team en iedereen heeft daar een rol in (ook jij).’

Kenmerkend citaat‘Leiderschap is het mobiliseren van een groep mensen om de sprong te maken naar een betere toekomst.’

Meer lezen:
Zo doen we dat hier niet! (met Holger Rathgeber, 2016). De langverwachte opvolger op Onze ijsberg smelt!. Hoe kunnen organisaties succesvol blijven in een periode van tegenspoed?
Versnellen! (2014). Hoe je tegelijk consolideert en innoveert met een duaal besturingssysteem in je organisatie.

 

In ‘Meesters in Management’ zetten we achttien van onze invloedrijke schrijvers in de schijnwerpers, die al vele jaren lang mensen inspireren met hun werk. Dit is het tiende deel in deze reeks.