Business Contact Facebook Twitter

Meesters in Management 12: Kees Klomp

Naam: Kees Klomp

Geboortejaar: 1968

Woonplaats: Drouwen

Opleiding: politicologie en communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam

Eerdere baan: hij maakt carrière als marketingadviseur bij grote reclamebureaus, waar hij ondanks zijn succes op een gegeven moment vastliep. Zijn geluk vond hij in 2006 toen hij zijn baan opzegde en besloot zijn kennis op het gebied van business development voortaan alleen nog maar te gebruiken om de wereld te verbeteren.

Stelling: het is van belang dat bedrijven zichzelf niet langer buiten of boven de maatschappij plaatsen.

Boeken
  

Handboek betekenisvol ondernemen (met Stefan Wobben, 2016). Dé handleiding om te ondernemen in de betekeniseconomie.
Pioniers van de nieuwe welvaart (met Nadine Maarhuis, 2018). In dit boek vertellen ondernemers met een maatschappelijke missie openhartig over hun pieken en dalen, en delen ze de lessen uit hun praktijk.

 

Verdiensten: Kees Klomp is een van de eerste en fanatiekste voorvechters van de betekeniseconomie in Nederland. In 2015 werkte hij mee aan Tegenlichtuitzending ‘Rendement van geluk’, nog steeds een van de meest teruggekeken uitzendingen.

Handboek voor betekenisvol ondernemen stond op de shortlist voor Managementboek van het jaar en de PIM Marketingliteratuurprijs. Daarnaast is hij de directeur van Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO), een aan de Erasmus Universiteit gelieerde denktank. Ook is hij een van de oprichters van Purpose People.

Kenmerkende uitspraak: ‘Er zijn twee manieren om tegen enorme uitdagingen als het klimaatprobleem aan te kijken: optimistisch, willen aanpakken; en pessimistisch, denken dat het nooit meer goed komt. In het bewuste kapitalisme focussen we op wat wel kan. Waar de rivier het smerigst is, liggen juist de mooiste kansen. ’

Wat je misschien nog niet wist: zijn boeddhistische levensbeschouwing is een actieve inspiratiebron in zijn werk en bij zijn streven naar betekenisvol ondernemerschap.

Motivatie: Kees Klomp vertelt over zijn persoonlijke drijfveren: ‘Ik voldeed niet aan de normen.’

 

 

In ‘Meesters in Management’ zetten we achttien van onze invloedrijke schrijvers in de schijnwerpers, die al vele jaren lang mensen inspireren met hun werk. Dit is het twaalfde deel in deze reeks.