Business Contact Facebook Twitter

Justitite grijpt in bij bedrijf Sanderink

Gerard Sanderink stuurde vorige week zijn twee topmensen weg en staat hiermee zelf weer aan het roer bij ICT-bedrijf Centric. Het OM heeft hierop de Ondernemingskamer gevraagd om een onderzoek in te stellen. Alleen door weer op te stappen kan Sanderink ingrijpen voorkomen.

Bron van de onrust is de bemoeienis van zijn vriendin en zelfbenoemd cyberexpert Rian van Rijbroek, die Sanderink en zijn bedrijven met haar waanideeën aan de rand van de afgrond bracht.
Angelique Kunst schreef hierover de bestseller Er is er hier maar één de baas, en legt bij Een Vandaag uit waarom het ingrijpen van justitie nodig is:

‘Centric is een bedrijf dat veel voor de Nederlandse overheid doet’, legt Angelique Kunst uit. IT-bedrijf Centric werkt voor veel overheidsinstanties zoals gemeenten, waterschappen en provincies. ‘Dat betekent dat veel financiële en persoonsgegevens van alle Nederlanders in de systemen van het bedrijf zitten. En je wil dat die systemen goed beveiligd zijn, dat die in handen zijn van een bedrijf waar degelijk gewerkt wordt. En dat is nu niet het geval.

Bekijk hier Een Vandaag

Bekijk het boek hier.