Business Contact Facebook Twitter

Interview met Sander Heijne op BroeseBruistBoekenLive

Op 15 december om 19.30 vindt de vierde editie van Broese Bruist Boeken Live plaats, een interactief boekenevent met een zeer afwisselend programma met auteurs. De presentatie is in handen van radio- en televisiemaker Frénk van der Linden!

 

Tijdens deze Broese bruist Boeken Live zijn Rob van Essen (Een man met goede schoenen), Manon Sikkel (kinderboekenambassadeur), Sander Heijne (Fantoomgroei), Mounir Toub (Kosmos kok) en Anne Broeksma (dichter) aanwezig. En wordt het boek 75 jaar bevrijding 1944-1945 besproken.

Over Fantoomgroei:

Sander Heijne en Hendrik Noten laten in Fantoomgroei zien dat onze economie al ver voor de coronacrisis ontspoorde. Bedrijfswinsten zijn sinds de jaren tachtig geëxplodeerd, maar werkenden zagen de economische groei nauwelijks terug in hun portemonnee. Vitale sectoren als de zorg, het onderwijs en de politie werden ondertussen uitgehold. Hoe kan dat? En waarom accepteren we dat?

Deze vragen brachten de auteurs van premier Rutte via de oude familie Philips naar de boeken van Adam Smith. En van conferenties op Zwitserse bergtoppen tot de achterkamertjes van Den Haag. Vliegend door de tijd rollen ze van de ene verbazing in de andere. Met als conclusie: de huidige hang naar groei is geen noodzaak, maar het resultaat van een verhaal dat we zijn gaan geloven.

 

Kijk hier live mee of kijk op de website van Broese voor meer informatie.