Business Contact Facebook Twitter

In iedereen schuilt een maker! 'Maak het af' boek en podcast gelanceerd

We hebben allemaal wel zo’n knagend project dat we eigenlijk heel graag zouden willen doen, maar waar we steeds niet aan toekomen. Een boek schrijven. Zelf een fiets bouwen. Eindelijk die droomkeuken realiseren. Maarten en Maria hopen met hun boek Maak het af en de gelijknamige podcast iedereen te stimuleren én te helpen om iets te creëren en af te maken

Maarten en Maria: ‘Omdat we zelf keer op keer ervaren hoeveel voldoening het geeft om gericht toe te werken naar een eindresultaat waar je écht tevreden over bent. Om gewoon te beginnen en niet te denken: het lukt toch niet. Daarom schreven we het boek Maak het af: de handleiding die we zelf graag gehad zouden hebben.’

Het boek gaat in op alle facetten van het maakproces met tips en tricks van de schrijvers zelf en andere inspirerende makers zoals Annet Schaap, Tatjana Almuli, Job Roggeveen. Deze makers komen uitgebreider aan het woord in de gelijknamige podcast, die daarmee een mooie aanvulling vormt op de methode in het boek. De eerste twee afleveringen van de podcast staan nu online.

Podcast aflevering 1: schrijfster Annet Schaap ‘De grote schrijvers zaten altijd vanaf de boekenplank meet te kijken.’

In deze aflevering gaan Maria en Maarten in gesprek met bekroonde kinderboekenschrijfster Annet Schaap. Na jarenlang als illustrator meegewerkt te hebben aan vele bekende kinderboeken maakte Annet de overstap naar het schrijverschap, waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling ging. Maar die stap van illustrator naar schrijver ging niet vanzelf.

Podcast aflevering 2: muzikant en animator Job Roggeveen. ‘Dat JAAAAA-moment is het mooiste wat er is.’

Oscar-genomineerde Job Roggeveen is onderdeel van animatiestudio Job, Joris & Marieke. Hun korte animatiefilm A Single Life werd genomineerd voor een Oscar en Kop op won een Emmy. Daarnaast is Job ook nog eens muzikant. Zijn muziekproject Happy Camper werd bekroond met een Edison. Aan creativiteit en inspiratie geen gebrek, toch gaat dat proces niet altijd zonder slag of stoot.

Bekijk het boek Maak het af hier.