Business Contact Facebook Twitter

Het ultieme thuiswerkbeleid (in 3 woorden)

Door Pim – Corporate Rebels.

Met het coronavirus dat de wereld in zijn greep houdt, lijkt het onmogelijk om een browser of app te openen zonder tips voor thuiswerken door je strot geduwd te krijgen. Vanuit willekeurige hoeken van het internet delen allerlei zelfbenoemde experts hun ‘ideeën’ alsof het hogere wiskunde is.

Drie kleine woordjes

Ga toch weg met al die zogenaamde ‘tips’. Het enige dat je goed moet doen als organisatie, kun je samenvatten in een beleid dat er zo uitziet: ‘Wij vertrouwen jullie’.

Wij vertrouwen jullie. Dat is alles. Meer is niet nodig. Steun je medewerkers in wat ze nodig hebben en stop met ze als kinderen te behandelen.

Micromanagement op afstand

Mocht je op zoek zijn naar een goed voorbeeld van hoe vertrouwen er níét uitziet, hier wat inspiratie van The Wall Street Journal:

En dat van een bedrijf met hoogopgeleide journalisten die ’s werelds meest complexe onderwerpen verslaan. Medewerkers vragen of zij hun manager willen laten weten als ze naar de wc gaan?

Hier wordt pijnlijk duidelijk dat we nog een lange weg te gaan hebben om organisaties te veranderen in bevrijde, betekenisvolle en inspirerende werkplekken!

Het kan ook anders

Voor positieve inspiratie is het altijd een slim idee om te kijken naar softwarebedrijf Basecamp. Dit is nou een gepaste benadering in een crisis zoals deze:

Met andere woorden: ‘Wij vertrouwen jullie’.

Niets legt het karakter zo bloot als tegenspoed. Veel organisaties zitten nu midden in een crisis, daar valt weinig aan te doen. Maar de manier waarop organisaties om gaan met de crisis, geeft een onmiskenbaar kijkje in de ziel.

Bekijk hier het boek Corporate Rebels.