Business Contact Facebook Twitter

Goede leiders zweven niet

Vanaf vandaag is het boek Goede leiders zweven niet van Janka Stoker en Harry Garretsen overal verkrijgbaar. Stoker en Garretsen zijn allebei hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en directeur van In the LEAD, het onderzoekscentrum naar effectief leiderschap.

In hun nieuwe boek laten ze zien dat er vernieuwend en bruikbaar wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar leiderschap, waarmee ze veel mythes doorprikken. Ze geven een antwoord op de vraag hoe effectief leiderschap eruitziet. Met verwijzing naar politiek leiders als Trump, Merkel, Rutte en Aboutaleb, maar ook CEO’s als Elon Musk en Herna Verhagen onderbouwen ze hun claim dat goede leiders vooral niet zweven: ze gebruiken geen vage concepten en ze staan niet los van hun omgeving.

Deze week werd het boek officieel gelanceerd voor een volle en enthousiaste zaal bij de Studium Generale in Groningen. Het eerste exemplaar werd feestelijk uitgereikt aan Jouke de Vries, de collegevoorzitter van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is er al veel publiciteit geweest voor het boek, onder andere bij NRC Handelsblad, De Telegraaf, Trouw, Algemeen Dagblad en BNR Nieuwsradio.