Business Contact Facebook Twitter

'Fantoomgroei' van Sander Heijne & Hendrik Noten kanshebber Ooa Boek van het Jaar 2021

Ieder jaar selecteert de boekenjury van de Ooa (De beroepsvereniging voor organisatie-kundigen en -adviseurs) de beste tien boeken van het voorgaande jaar. Kanshebber dit jaar is Fantoomgroei van Sander Heijne & Hendrik Noten.

Sander Heijne en Hendrik Noten laten in Fantoomgroei zien dat onze economie al ver voor de coronacrisis ontspoorde. Bedrijfswinsten zijn sinds de jaren tachtig geëxplodeerd, maar werkenden zagen de economische groei nauwelijks terug in hun portemonnee. Vitale sectoren als de zorg, het onderwijs en de politie werden ondertussen uitgehold. Hoe kan dat? En waarom accepteren we dat? Deze vragen brachten de auteurs van premier Rutte via de oude familie Philips naar de boeken van Adam Smith. En van conferenties op Zwitserse bergtoppen tot de achterkamertjes van Den Haag. Vliegend door de tijd rollen ze van de ene verbazing in de andere. Met als conclusie: de huidige hang naar groei is geen noodzaak, maar het resultaat van een verhaal dat we zijn gaan geloven.

Tijdens het online event Boek & Festival op 20 april a.s., wordt de Ooa-boek-van-het-jaar prijs uitgereikt: een inspirerende middag waar er volop aandacht is voor de schrijvers van de belangrijkste vakboeken van het afgelopen jaar. Een mooie kans voor schrijvens om hun ideeën te delen en voor lezers op met de auteurs in gesprek te gaan. Dit jaar kun je je inschrijven voor online leespods: kleine groepjes lezers die over één van de top 10 vakboeken in gesprek gaan met elkaar.

Meld je aan voor een leespod via deze link, of kijk voor meer informatie over de Ooa-prijs en de andere genomineerden, hier.