Business Contact Facebook Twitter

Er is er hier maar één de baas? Complete uitvoerende directie Centric opgestapt na conflict met Sanderink

Vandaag is door Centric bevestigd dat de drie uitvoerend bestuurders van Gerard Sanderinks ICT-bedrijf zijn opgestapt uit onvrede over de rol van Sanderink binnen het bedrijf. Daarmee is Centric, een belangrijke ICT-dienstverlener van de overheid, opnieuw ‘onthoofd’. Het hele verhaal en de achtergronden van deze bizarre affaire zijn te lezen in het boek ‘Er is er hier maar één de baas!’ van Angelique Kunst, waarin zij de ontsporing beschrijft van de eens zo degelijke multimiljonair Sanderink sinds hij een relatie kreeg met de zelfbenoemde cyberdeskundige Rian van Rijbroek, met vele rechtzaken en conflicten tot gevolg.

CEO Johan Taams, COO Bart Fehmers en CFO Patrick Rosengarten wilden niet langer verantwoordelijkheid nemen voor de gang van zaken in het bedrijf, vanwege de omstreden rol van Sanderink. Hij zou zijn bedrijf betrekken bij zijn heftige privé-conflict met zijn ex-vriendin Brigitte van Egten.

Centric deed alle verwikkelingen rond Sanderink lange tijd af als een privékwestie, maar tijdens een rechtszaak bleek dat Centric wel degelijk partij was geworden in het conflict. Het bedrijf had namelijk beslag laten leggen op geld dat Gerard Sanderink van de rechter moest betalen aan zijn ex. Daarmee blokkeerde Centric de betaling, precies zoals Sanderink graag wilde. De rechtbank in Almelo veroordeelde deze actie scherp als ‘misbruik van recht’.

Angelique Kunst: ‘Wat Gerard Sanderink doet is heel beschadigend voor mensen en organisaties, en niemand lijkt grip op hem te kunnen krijgen. De vraag is wat dit allemaal betekent voor Nederland. Centric heeft 185 Nederlandse gemeenten als klant en beheert daarmee privacygevoelige data van zo’n 65 procent van alle Nederlanders. Het bedrijf beheert vertrouwelijke financiële en privacygevoelige informatie van burgers en overheden.’