Business Contact Facebook Twitter

Elske Doets openhartig in podcast met Twan Huys over nieuw boek 'Bloei'

In een openhartige podcast met Twan Huys spreekt Elske Doets over haar nieuwe kijk op economische voorspoed. Dit is het thema van het nieuwe boek van de zakenvrouw– Bloei . Een nieuw scenario voor groei, dat vanaf 20 juni verkrijgbaar is.

Doets wandelt graag en kwam op het idee om Huys mee op pad te vragen nadat ze zijn boek over wandelingen had gelezen. Het klikt, en samen wandelen ze door de bossen bij Bergen, de woonplaats van Elske Doets. De podcast is daarmee een digitaal alternatief voor een reguliere boeklancering die als gevolg van de coronacrisis niet kan doorgaan. Het is een uniek document geworden waarbij de luisteraar het idee heeft zelf mee te wandelen met Huys en Doets. In de podcast van ruim veertig minuten hoor je hoe Huys en Doets, terwijl ze genieten van de schitterende natuur, verzeild raken in een dialoog over groei, bloei en het zakendoen in deze tijden van crisis.

Young Ladies

In Bloei schetst Doets de contouren van een economie in de ‘volgende fase’ die levensgeluk niet langer als een bijproduct van welvaart beschouwt, maar als de absolute kern. Daarbij neemt ze de ideeën en energie van de getalenteerde Young Ladies – die uitgebreid aan het woord komen – als leidraad. ‘Ik keer me in dit boek niet tegen het verschijnsel groei, maar tegen het automatisme van de nadruk op groei. En tegen de eenzijdigheid van die nadruk’, aldus Doets.

Doets neemt tijdens de wandeling met de gerenommeerde interviewer Huys geen blad voor de mond. Zelf erkent ze kwetsbaar te zijn met Doets Reizen, haar op Noord-Amerika gericht reisbureau, maar ook is ze kritisch op de wijze waarop de KLM zich uit de nesten probeert te werken. Het maakt de podcast tot een inspirerend document dat uitnodigt om het boek ter hand te nemen.

> Bekijk hier het boek: Bloei. Een nieuw scenario voor groei.

> De podcast is te beluisteren op platformen van Spotify en  Apple.