Business Contact Facebook Twitter

Meesters in management 7: Daniel H. Pink

Naam: Daniel H. Pink

Geboortejaar: 1964

Woonplaats: Washington, DC

Opleiding: Northwestern University en Yale Law School

Eerdere baan: Daniel Pink had verschillende posities bij politiek en overheid, zoals hoofd speechschrijver voor vicepresident Al Gore van 1995 tot 1997.

Motto: Een gezonde samenleving – of een gezond bedrijf – begint met zingeving en beschouwt winst als een manier om dat doel te bereiken.

 

De bekendste boeken van Daniel Pink
  
Het juiste moment (2018). In dit boek duikt Pink in de meest recente onderzoeken over timing en brengt hij zijn bevindingen samen in een fascinerend betoog vol verrassende voorbeelden en praktische takeaways.
Drive (2010). De klassieker over wat ons motiveert. Het geheim van goed presteren, plezier en zin in je leven en werk is de intrinsieke motivatie. Dat is je diepe wens om je eigen leven te bepalen, nieuwe dingen te leren en te creëren en bij te dragen aan zinvolle zaken.
Een compleet nieuw brein (2009). Pink onthult welke zes talenten je nodig hebt om innovatief en creatief te blijven en hoe je deze kunt ontwikkelen om jezelf en je bedrijf klaar te stomen voor de toekomst.

 

Verdienste: Dan Pink heeft zich in zijn schrijverscarrière al vastgebeten in een breed scala aan onderwerpen.  Kenmerkend is zijn streven om kennis over het voetlicht te brengen die bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen, en daardoor ook die van een organisatie of samenleving.

Zo ook in zijn bekendste en bestverkochte boek Drive. Hierin beargumenteert hij dat er een enorme kloof is tussen de kennis over hoe motivatie bij mensen werkt, en hoe onze organisaties en de economie zijn ingericht. Als mensen de kans krijgen bij te dragen aan iets dat groter is dan henzelf, dat boeiend is en waarin ze een bepaalde mate van vrijheid hebben; dan kunnen ze tot grote prestaties komen.

Filmpje: bekijk eens zijn TED talk ‘De verassende wetenschap van motivatie’ (een van de 10 meest gekeken TED Talks ooit, met meer dan 20 miljoen kijkers).

Wat je misschien nog niet wist: Daniel Pink heeft een populaire nieuwsbrief Pinkcast met korte video’s over wat hem inspireert, en tips om slimmer te werken en beter te leven. Pinkcast heeft meer dan 150.000 abonnees.

 

In ‘Meesters in Management’ zetten we achttien van onze invloedrijke schrijvers in de schijnwerpers, die al vele jaren lang mensen inspireren met hun werk. Dit is het zevende deel in deze reeks.