Business Contact Facebook Twitter

Meesters in Management 5: Carmine Gallo

Naam: Carmine Gallo

Geboortejaar: 1965

Woonplaats: Pleasanton, California

Opleiding: politicologie aan de University of California en journalistiek bij de Northwestern University

Eerdere baan: CNN- en CBS-correspondent

Kenmerkend citaat: Ideeën zijn de bron van waarde in de eenentwintigste eeuw. Jouw vermogen om overtuigend je ideeën te verkondigen is belangrijker dan ooit.’

De rode draad in het werk van Gallo is communicatie. Of beter gezegd: het vertellen van verhalen. Dat is de manier waarop wij mensen ideeën overbrengen, anderen kunnen overtuigen en inspireren. Want je kunt nog zulke goede ideeën hebben, ze zijn weinig waard als er daarna niks mee gebeurt. Carmine Gallo laat zien dat dat belangrijk is voor het benutten van je eigen potentieel, maar ook dat ook behoefte aan is: ‘mensen zijn op zoek. Ze willen graag leren. Ze zijn niet tevreden met de huidige situatie en zijn op zoek naar inspirerende en innovatieve ideeën die de wereld verder kunnen brengen.’

Ex-televisiejournalist Gallo put uit zijn journalistieke ervaring en de praktijk van de beste sprekers en communicators van deze wereld, om je van nuttig advies en praktische tips te voorzien.

De meest recente boeken van Carmine Gallo
 
Vijfsterrencommunicatie (2018). Hoe je anderen overtuigt van de waarde van jouw idee, hoe je grote groepen inspireert en hoe je je ontwikkelt van good naar great, zodat jouw vijfsterrenkwaliteiten duidelijk over het voetlicht komen.
De kracht van storytelling (2016). Hoe je overtuigende en inspirerende verhalen vertelt: welke magische ingrediënten ervoor zorgen dat je verhaal onweerstaanbaar wordt.
Spreek als TED (2015). Wat maakt TED-talks nu zo bijzonder? Gallo analyseerde honderden TED-talks en interviewde de populairste TED-sprekers. Op basis daarvan ontwikkelde hij een stapsgewijze methode die iedereen kan volgen om zelf een overtuigende presentatie te geven die het publiek zal bijblijven.

 

‘Verdienste’: Carmine Gallo is docent bij Harvard University en een echte  ‘communicatiegoeroe’ volgens Publishers Weekly. Hij is communicatiecoach voor leiders van bekende bedrijven als Apple, Coca-Cola, Google en Microsoft.

Motto: Mensen die anderen kunnen overtuigen zijn onvervangbaar.

Filmpje: Carmine Gallo over hoe je kunt spreken als TED.

Lees hier de drie presentatietactieken die Apple altijd gebruikt bij productlanceringen.

In ‘Meesters in Management’ zetten we achttien van onze invloedrijke schrijvers in de schijnwerpers, die al vele jaren lang mensen inspireren met hun werk. Bekijk hier de andere schrijvers die je gelezen moet hebben.