Business Contact Facebook Twitter

Business Contact verwerft vertaalrechten 'Indecision'

Uitgeverij Business Contact heeft de Nederlandse vertaalrechten verworven van het boek Indecision: The Benefits of Not Making Up Your Mind van neurowetenschappers Ophelia Roy en Bahador Bahrami na bemiddeling van Louisa Pritchard Associates. Indecision is een verrassend en tegenintuïtief pleidooi voor besluiteloosheid, twijfel en het uitstellen van beslissingen.

Redacteur Cecilia Schouten: ‘Ik houd van boeken die onze aannames eens goed opschudden, en dat is precies wat Indecision doet. In onze maatschappij wordt besluitvaardigheid gezien als een teken van kracht en beschouwen we aarzeling, twijfel en bedachtzaamheid als zwakte. Het onderzoek van Roy en Bahrami wijst echter uit dat het vaak beter is om een beslissing uit te stellen of zelfs helemaal niet te nemen.’

Het boek past daarmee naadloos in het populair-wetenschappelijke fonds van Uitgeverij Business Contact, onderdeel van Atlas Contact, waartoe ook de bestellers als Ons feilbare denken van Daniel Kahneman, Uitblinkers van Malcolm Gladwell en recentelijk De meetmaatschappij van Berend van der Kolk behoren.

Over de auteurs

Ophelia Deroy is filosoof en neurowetenschapper. Ze is hoogleraar aan de Ludwig-Maximilians-Universität in München en de Graduate School of Systemic Neurosciences. Bahador Bahrami is directeur van het Crowd Cognition Lab aan de Ludwig-Maximilians-Universität en hoogleraar neurowetenschap aan de psychologische faculteit van de University of London. Met Indecision willen zij duidelijk maken hoe onze hersenen geprogrammeerd zijn om beslissingen te nemen, en ons prikkelen om die decision mindset te durven loslaten en wat vaker af te wachten.

Indecision verschijnt begin 2023 bij Bloomsbury in de VS en The Bodley Head in het VK. De beslissing over de Nederlandse verschijningsdatum wordt geheel in lijn met de premisse van het boek nog even tot nader order uitgesteld.