Business Contact Facebook Twitter

Het grote lobbyboek Erik van Venetië Jaap Luikenaar

de ongeschreven regels van het spel

€ 32,50 Beschikbaar Bestel dit boek
  • Paperback
  • 288 blz.
  • ISBN 9789047005131
  • juli 2013

Het Grote Lobbyboek van Erik van Venetië en Jaap Luikenaar laat zien hoe de professionals het doen. Hoe krijgt Amnesty International een voet tussen de deur in Den Haag? Hoe gaat Albert Heijn te werk?

Lobbyen is niet iets geheimzinnigs, het is een alledaagse bezigheid, en iedereen kan het. Sterker: velen doen het al zonder het te beseffen. Voor een nieuwe baan, een subsidie, om iets te verkopen, om regels van de overheid te veranderen.

Lobbyen loont. Als je de kneepjes van het vak maar kent. Het bestuur van de voetbalclub, de directeur, de ambtenaar, de minister, hun secretaresse en de koning: ze zijn allen te verleiden door een slimme lobbyist. Dit boek geeft tips en de trucs en beantwoordt praktische vragen als: hoe beweeg je je soepel op een receptie, hoe schrijf je een overtuigende lobbybrief, hoe pak je een beslisser in, hoe troef je je tegenstanders af?

Het Grote Lobbyboekonthult het allemaal. Een onmisbare gids voor iedereen – beginneling én grootmeester – die zich wil bekwamen in de regels van het spel.