Business Contact Facebook Twitter

Bijblijven kan ook gewoon vanuit je luie stoel

Iedere professional is een kenniswerker, en dus ben je voortdurend bezig je kennis te verdiepen. Deels doe je dat al door je eigen ervaring, maar soms is het goed even in de boeken te duiken. Hoe heeft die het aangepakt? Wat zegt zij hierover? Wat zijn de laatste trends in mijn vakgebied? Wat gebeurt er internationaal?

Maar goed, je hebt je handen al vol aan de dagelijkse bezigheden. Dus wat doe je dan? Je leest, lekker vanuit je luie stoel, de samenvattingen van de vijf opvallendste managementboeken van afgelopen jaar in het vakantieboek.

De disruptieparadox – Menno Lanting
Lanting wijst organisaties in vijf stappen de weg naar echte vernieuwing, door te anticiperen op de snel veranderende behoeften van consumenten.

Anders vasthouden – Wouter Hart
Dit boek biedt je handvatten bij het leren sturen vanuit de bedoeling, het vergroten van eigenaarschap en de omgang met ondersteunende systemen.

Radicaal openhartig – Kim Scott
Volgens Scott bereik je effectief leiderschap door persoonlijke betrokkenheid te koppelen aan een directe manier van kritiek geven.

De corporate startup – Tendayi Viki, Dan Toma & Esther Gons
Dit boek legt uit hoe je als gevestigd bedrijf een succesvol ecosysteem voor innovatie creëert.

Donuteconomie – Kate Raworth
Raworth betoogt dat we moeten streven naar een economie die wordt begrensd door een ecologisch plafond en een sociale drempel.

 

Dit is een voorproefje uit het leukste boek van deze zomer: het Vakantieboek voor professionals en managers. Kun je geen genoeg krijgen van de samenvattingen? Neem dan een abonnement op Management Summaries.