Business Contact Facebook Twitter

Meesters in Management 15: Martijn Aslander & Erwin Witteveen

Naam: Martijn Aslander en Erwin Witteveen

Woonplaats: respectievelijk Haarlem en Purmerend.

Opleiding: Aslander strandde na zijn VWO in het tweede jaar van zijn studie rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Witteveen studeerde economie en psychologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Motto: Technologie is de brug tussen ideeën en mensen.

 

Boeken
      
Nooit af (2015). Aslander en Witteveen hebben een heuse beweging ontketend bij burgers, bedrijven en organisaties. Het besef dat onze bestaande systemen vastlopen dringt in alle gelederen van de samenleving door en leidt tot nieuwe, los georganiseerde initiatieven en hoopvolle geluiden. Ook als publiekseditie verkrijgbaar.
Een beetje nooit af (2016). Een superkorte hervertelling van hun hoopvolle visie.
Easycratie (2016). Een pleidooi om bureaucratie te vervangen door easycratie.

 

Kenmerkende uitspraak: ‘Plannen maken heeft geen zin meer. Daarvoor gaan de ontwikkelingen te snel. Tegen de tijd dat je plan af is en de financiering rond, ziet de wereld er weer anders uit. We moeten dus naar een andere benadering toe: we noemen dat Permanent Beta. Maak je niet druk als iets niet af is, het blijft permanent in ontwikkeling, je kunt het steeds verbeteren. In een bètafase bestaan geen fouten, hooguit werkt iets nog niet helemaal goed.’

Filmpje (1): Erwin Witteveen over Nooit af.

Verdiensten: Martijn Aslander en Erwin Witteveen stonden aan de wieg van Permanent Beta, een initiatief om kennis te delen over technologie, wetenschap en kunst. Beiden houden zich bezig met de gevolgen van de technologische ontwikkelingen voor onze samenleving, en spreken daarover in alle (uit)hoeken van ons land: van ministerie tot kroeg en van Defensie tot buurthuis.

Wat je misschien nog niet wist: In 2002 heeft Martijn Aslander als initiatiefnemer op het hunebedbouwfestival in Drenthe een hunebed laten nabouwen, zo veel mogelijk in de oorspronkelijke staat en geheel op menskracht. Er kwamen circa 100.000 bezoekers op het festival af. Hier heeft hij onlangs ook een boek in eigen beheer over uitgebracht: Hoe bouw je een hunebed?

Filmpje (2): Martijn Aslander over de complexe impact van technologie.

 

In ‘Meesters in Management’ zetten we achttien van onze invloedrijke schrijvers in de schijnwerpers, die al vele jaren lang mensen inspireren met hun werk. Dit is het laatste deel in deze reeks.