Business Contact Facebook Twitter

Lancering 'Op zoek naar de waarheid' tijdens TEDxAmsterdam

Vandaag vindt er een bijzonder evenement plaats: de TEDxAmsterdam 2017. Een middag lang zullen er inspirerende, verassende en boeiende TED Talks gegeven worden in de Stadsschouwburg te Amsterdam. Het thema van dit jaar is One step beyond: voorbij de natuur, mens en technologie zoals we die nu kennen. Business Contact is partner van TEDxAmsterdam en heeft net als voorgaande jaren de beste lezing van vorig jaar uitgegeven in boekvorm. Dit jaar is dat Op zoek naar de waarheid van Eliot Higgins.

Dit inspirerende boekje gaat over onze post-truth maatschappij: hoe kunnen we de waarheid achterhalen in een wereld vol nepnieuws en misleidende informatie? Higgins richtte drie jaar geleden Bellingcat op: een internationaal netwerk van freelance journalisten en onderzoekers die online open source investigation en social media gebruiken om zich te verdiepen in internationale vraagstukken. Aan de hand van een casestudy over het neerstorten van de MH17 licht Higgins deze onderzoeksmethoden toe. Bovendien nodigt hij iedereen uit om bij te dragen aan een transparantere wereld, wat kan leiden tot een revolutionaire verschuiving van de macht.

De bezoekers zullen net als voorgaande jaren het boekje op feestelijke wijze cadeau krijgen. Het is ook verkrijgbaar in de winkel.