Business Contact Facebook Twitter

Inzichtelijke verhalen van mensen die klem zitten op hun werk

Deze maand is er een uniek boek verschenen: Klem op je werk: 15 waargebeurde verhalen die inzicht en troost bieden, onder redactie van Teuntje Klinkenberg en Arie Snel. De waargebeurde, persoonlijke drama’s van mensen zijn opgetekend door bekende literaire schrijvers, zoals Huub van der Lubbe, Wanda Reisel, Thomas Verbogt en Maartje Wortel.

Door hun achtergrond als theaterregisseurs begrijpen Klinkenberg en Snel als geen ander de kracht van verhalen. Momenteel zijn ze allebei werkzaam als coach en veranderregisseur. De literaire vorm van de waargebeurde verhalen legt de situatie bloot van klem zittende mensen en hun gevoelens en motieven. Lezers kunnen zichzelf daardoor makkelijk spiegelen aan de ‘personages’. Dit maakt het boek nadrukkelijk anders dan de meeste loopbaan- en zelfhulpboeken, waar meestal theorieën over werknemers centraal staan, in plaats van te leren luisteren naar de verhalen van deze mensen zelf.

Klem op je werk is een zeer toegankelijk boek en hoort thuis op de boekenplank van iedere leidinggevende, hr-adviseur en coach. Verder biedt het inzicht en troost voor iedereen die zelf klem heeft gezeten op het werk of collega’s, familieleden of vrienden heeft die dit hebben meegemaakt.