Business Contact Facebook Twitter

Inspiratie voor 2017 (5): omarm het Nooit af-principe

In 2016 hield het wereldnieuws ons in haar greep. De wereld verandert in hoog tempo en we doen ons best om dat allemaal bij te benen. Voor de broodnodige positiviteit en richting voor dit nieuwe jaar, is het zeer aan te bevelen om je eens te verdiepen in het gedachtengoed van Martijn Aslander en Erwin Witteveen. Dat is nu makkelijker en leuker dan ooit, omdat zij hun omvangrijke werk hebben samengevat in boekje op borszakformaat: Een beetje Nooit Af.

Ze geven je hoop dat er hele grote verbeteringen mogelijk zijn in zorg, werk, onderwijs, politiek en meer; als we maar bereid zijn er op een andere manier naar te kijken en gebruik te maken van alle technologische mogelijkheden. Ze nodigen je uit het Nooit af-principe te omarmen: onder ogen zien dat de veranderingen nu zo snel gaan dat er geen tijd meer is voor blijvende oplossingen. We moeten ons realiseren dat alles nooit af is, en dat we dingen alleen kunnen regelen met oplossingen die tijdelijk zijn, terwijl we ons voortdurend blijven verbeteren.

De jaarwisseling is traditiegetrouw een periode van terugblikken én vooruitkijken. Daarom delen we deze week graag vijf bijzondere boeken uit 2016 waarvan wij denken dat ze je hierbij kunnen helpen.