Business Contact Facebook Twitter

Inspiratie voor 2017 (3): draag iets bij aan de wereld

De Tegenlicht-uitzending Rendement van geluk met Kees Klomp is een van hun bestbekeken afleveringen. Je houdt er dan ook een heel positief en hoopvol gevoel aan over. Dat geldt ook voor het boek van Kees Klomp: Handboek betekenisvol ondernemen, daarom met recht de derde tip in onze reeks. We staan aan de vooravond van een nieuwe economische revolutie, die van de betekeniseconomie. Want wat heb je een financiële winst als je bedrijf tegelijkertijd voor milieuvervuiling zorgt of medewerkers uitbuit?

De maatschappelijke waarde van bedrijven gaat steeds belangrijker worden, en wordt voor sommige bedrijven zelfs het hoofddoel: iets bijdragen aan ons welzijn. Juist ondernemers zijn volgens Klomp in staat om de problemen in de wereld op nieuwe wijze te bekijken en aan te pakken. Je krijgt door dit boek gelijk zin om zelf zo’n onderneming op te zetten of bij een van de genoemde inspirerende bedrijven te gaan werken.

De jaarwisseling is traditiegetrouw een periode van terugblikken én vooruitkijken. Daarom delen we deze week graag vijf bijzondere boeken uit 2016 waarvan wij denken dat ze je hierbij kunnen helpen. Dit is het derde boek uit deze reeks.