Business Contact Facebook Twitter

Debatavond 'Uber voor alles' met Rens Lieman

Locatie: Amsterdam
Datum: 01-03-2018

De impact van de on demand-economie op steden en hun inwoners

Op donderdag 1 maart om 20.00 uur is er in Pakhuis de Zwijger een debatavond naar aanleiding van het boek Uber voor alles van Rens Lieman.

Lieman verkende de on demand-economie van buitenaf én van binnenuit: hij werkte bijna een jaar lang als Deliveroo-koerier en als Helpling-schoonmaker. Ondertussen stelde hij zichzelf vragen als: gaan we nog wel vaak genoeg de deur uit, als we alles on demand thuisbezorgd kunnen krijgen? Zijn vijf sterren genoeg om een schoonmaker te vertrouwen? Hoe is het voor een taxichauffeur om te werken voor een algoritme als baas? Kan de stad op de schop als zelfrijdende Ubers hun intrede doen? Leidt Ubers carpooldienst tot minder uitstoot en drukte op de weg, of pakken we juist vaker een auto als het ons zo gemakkelijk wordt gemaakt?

Die vragen staan ook centraal op deze avond – wanneer Lieman ze samen met een panel van experts zal behandelen. Met stadsplanners, onderzoekers, sociologen, Uber-chauffeurs en met u, verkennen we het on demand stadsleven van nu, én die van de toekomst.

De avond is gratis toegankelijk voor iedereen, wel moet je je even aanmelden van te voren. Dit kan op de website van Pakhuis de Zwijger.